Alles over tenen analyseren weten?

Tenen zeggen veel over iemands persoonlijkheid. Normaal gesproken nemen we onze tenen voor lief. Ze zitten er nu eenmaal en daarmee moeten we het doen. Maar als je goed naar je tenen kijkt en het leukste is om ze daarna met die van een ander te vergelijken, dan zie je veel verschillen. Helemaal als je er iets meer over weet, worden tenen steeds interessanter.

Hieronder een paar voorbeelden aan de hand van een foto:

IMG_0279

Deze tenen zijn met elkaar verbonden; aaneengesloten tenen
Dit betekent dat iemand zich snel kan uiten in wat de persoon denkt en voelt, er wordt primair gereageerd.

Tenen esther en kinderen 021

Bij deze tenen is er veel ruimte tussen de tenen; hiaat
Dit houdt in dat iemand tijd nodig heeft om zich te uiten. Er wordt bedachtzaam, analytisch en zorgvuldig gereageerd. Persoon is secundair ingesteld.

Tenen esther en kinderen 006

Deze laatste teen raakt de grond niet, hij is niet geaard. Intimiteit en vertrouwen (kleine linker teen) kan niet concreet gemaakt worden. De persoon ervaart wel vertrouwen en intimiteit in zijn gedachten, maar kan dit niet tastbaar maken.

Tenen esther en kinderen 026

Je ziet hier kromme tenen. Iemand met kromme tenen die onder druk komt te staan, past zich aan de situatie aan. De persoon is niet bestand tegen de druk van buitenaf. Wanneer de teen flexibel aanvoelt, kan diegene zonder druk van buitenaf datgene laten zien wat hij in zich heeft.

Hieronder de betekenis van de tenen aan de linker en rechter voet.

analyse foto

Lotusvoetjes!

lotusvoeten

Deze komen voort uit de Chinese cultuur. Chinese mannen van hoge afkomst vonden het “sexy” als vrouwen kleine voetjes hadden. Rond de 12de eeuw was het een gewoonte geworden dat jonge meisjes rond hun 6de jaar hun voeten lieten inzwachtelen. Alleen de grote teen mocht recht blijven en de andere 4 tenen werden naar binnen geplooid. De meisjes gingen door verschrikkelijke pijnen en het voeten binden betekende ook dat de vrouw geen werk nodig had, omdat ze rijk was en geen geld hoefde te verdienen. Het enige waar de vrouwen nog toe in staat waren was hun emotionele en rationele gevoelens onder woorden te brengen. De rest van de tenen waren niet in staat om zich te ontwikkelen of dat ze deze kwaliteiten konden uiten. Zoals; actie, boosheid, creativiteit, angst en onzekerheid. Alles werd verstopt, behalve hun communicatievermogen. Ze zouden dus nooit hun gedachtes, plannen, ideeën in actie kunnen omzetten.

Nu zou je dit je niet meer kunnen voorstellen, maar men doet veel voor aanzien en rijkdom.

chinese

 Wil je meer weten?