Waar komt tenen analyseren vandaan?

De grondleggers van tenenlezen (zo werd het door hun naar buiten gebracht) zijn Imre en Margriet Somogyi. Helaas is Imre in de zomer van 2015 overleden.
Zij hebben zich jarenlang verdiept in het lezen van duizenden tenen. Deze interesse kwam vanuit het idee dat in ieder onderdeel van het lichaam een afspiegeling van het totaal te vinden is. Je kunt hierbij denken aan:

Oor acupunctuur: Men gaat er hierbij vanuit dat een oorschelp correspondeert met een omgekeerde embryo

ooracupunctuur
Iriscopie: Ze gaan er vanuit dat de iris een kaart is, waarvan elk deeltje van de kaart gelijk staat aan een deel van het menselijk lichaam

iris
Handlezen: Hierbij gaat men er vanuit dat de hand een spiegel van het lichaam en ziel is

hand
Gelaatsanalyse: Is oorspronkelijk van Chinese afkomst. Het willen “zien” van het onzichtbare achter het zichtbare. Hierdoor kunnen ze een inschatting maken van iemand zijn karakter

gelaat
Voetreflex: Hierbij gaat men er vanuit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten

voet
Chakra theorie: Deze theorie komt uit India en zij beschouwen het menselijk lichaam en geest als een eenheid.

chakra

Helga zou zich verder willen verdiepen in het leggen van verbanden tussen de tenen en de vingers, maar aangezien zij ook veel andere ideeën en wensen heeft (lange rechter tweede teen) zal dit nog wel even duren.
Als erkend tenenanalist is Helga aangesloten bij stichting FuDaRe (Fundamentel Dactylogical Reading), http://www.tenenanalyse.nl/ welke is opgericht door Imre en Margriet zelf. Hier heeft zij ook de cursus erkend tenen lezen gevolgd en staat ze geregistreerd als erkend tenenanalist.

Wil je meer weten?