Wat kun je met tenen analyseren?

Zoek je bevestiging voor jezelf? Vaak weet je van jezelf wel of je geordend en gestructureerd bent of dat je er moeite voor moet doen. Bij structuur vanuit jezelf staan je tenen in de rij van hoog naar laag. Moet je moeite doen om orde te scheppen en ben je minder gestructureerd dan is je tweede of derde teen langer dan je grote teen.
Als je hier bevestiging in krijgt dan geeft dat soms wat meer rust. Iets is dan gewoon zo, waardoor je kunt gaan bedenken welke trucjes jij je zelf kan aanleren om toch meer structuur in je leven te krijgen.

Iemand die geen structuur vanuit zichzelf heeft, heeft juist weer andere kwaliteiten die hij nog verder kan ontwikkelen.

Tenen esther en kinderen 004

Hoe dring ik tot iemand door? Iedereen kent wel iemand waarbij hij het gevoel heeft nooit te kunnen doordringen. Diegene geeft je het gevoel niet te luisteren of dat hij niks van je aan wil nemen. Via tenen analyseren kun je er achter komen wat de beste manier is om iemand te bereiken. Soms is het lastig om iemand te benaderen via zijn gevoel, hierbij kan er dan sprake zijn van een scheve of gebogen gevoelsteen. Ook kan er sprake zijn van een kalknagel.

fungus-nail kalk

Heb je een relatie waarin je elkaar niet altijd even goed begrijpt? Stel je partner zijn liefdesteen zit verstopt, je kunt er dan wel heel veel liefde in stoppen, maar dit komt niet aan of het moet een hele lange weg bewandelen. Vaak is het voor die ander dan al te laat. Ook heeft die ander er dan moeite mee om zijn liefde te tonen. Waarschijnlijk doet hij dit wel, maar dan niet op de manier die jij voor ogen hebt. De persoon uit zijn liefde dan op een creatieve manier of hij komt in actie en doet van alles voor je. Dit terwijl jij zit te wachten op een romantisch uitje of een mondelinge liefdesverklaring.

IMG_0282

Heb je kinderen of werk je met kinderen? Wat is er frustrerender dan dat je kind niet gelijk antwoord geeft op je vraag of dat je niks met het antwoord kan. Ook dat is aan de stand van de tenen af te lezen. Heeft een kind grote hiaten tussen zijn tenen, dan heeft het geen zin je kind onder druk te zetten. Ook zou het zielig zijn als hij in de klas zit in een groepje met allemaal kindjes waarvan de tenen aaneengesloten zitten. Deze kinderen kunnen wel directe antwoorden geven. Bij een kind met hiaten moet je geduld hebben, je kunt hem beter de tijd geven en hem laten weten dat dit oké is. Hierdoor voelt hij zich niet onder druk gezet en kan hij antwoorden wanneer hij daar klaar voor is. Hij heeft veel bedenktijd nodig en is zorgvuldig in het formuleren van zijn antwoorden. Als je hem wel onder druk zet, kan hij sociaal wenselijke antwoorden geven of hij gooit zijn kont tegen de kribbe.

Tenen esther en kinderen 021

Wil je meer weten?